×

Реєстрація

Профіль

Информація для входу

або Ввійти

Ім`я обов`язкове!
Прізвище обов`язкове!
Ім`я недійсне!
Прізвище недійсне!
Це не електронна адреса!
Електронна адреса обов`язкова!
Телефон обов'язковий!
Введіть номер телефону за таким прикладом 0XXXXXXXXX
Цей імейл вже зареєстрований!
Пароль обов`язковий!
Введіть дійсний пароль!
Будь ласка, введіть 6 або більше символів!
Будь ласка, введіть 16 або менше символів!
Паролі не такі самі!
Умови та умови необхідні!
Електронна пошта або пароль неправильні!

Пробіотики. Що це і для чого їх використовувати

У процесі розвитку кишкова мікрофлора розділилась на три групи: "дружні" бактерії, умовно-небезпечні та хвороботворні. "Дружню" мікрофлору організму представляють біфідобактерії, лактобактерії, бактероїди, ентерококи, дріжджеподібні гриби. Представники роду біфідобактерій і лактобактерій виконують специфічні й необхідні для організму функції:

а) вироблення антибактеріальних речовини;

б) вплив на формування природної опірності організму;

в) бере участь у створенні вітамінів групи В, біотину, вітаміну К, аскорбінової кислоти;

г) створює сприятливі умови для засвоєння вітаміну D, кальцію, кобальту, заліза та інших біоелементів.

Порушення травлення, особливо у молодняку, безсистемне застосування антибактеріальних препаратів, хімічних добавок, стрес та надмірне навантаження сприяють розвитку дисбактеріозу. Він спричиняє збільшення кількості токсичних продуктів у кишечнику, розлади травлення, порушує всмоктування поживних і біологічно активних речовин та посилює хвороботворний вплив на організм тварини.

І тут на допомогу приходять пробіотики - біологічні препарати, які є стабільними культурами «дружніх» бактерій, тобто представниками нормальної мікрофлори кишечнику. Основні переваги пробіотиків перед хіміотерапевтичними препаратами, зокрема антибіотиками, полягають у тому, що вони нешкідливі для організму тварин та екологічно безпечні. Механізм дії пробіотиків різнобічний. Один з них - неспецифічний захист кишечнику від патогенних бактерій і вірусів шляхом створення протидіючого бар'єра. Вступаючи в тісний контакт зі слизовою оболонкою кишечнику і покриваючи його поверхню товстим шаром, пробіотики механічно захищають її від проникнення патогенних мікроорганізмів. Окрім того, вони підвищують опірність слизової оболонки кишечнику щодо її заселення умовно небезпечними мікроорганізмами. Вони підвищують загальну неспецифічну резистентність організму, беручи активну участь в обмінних процесах, білковому харчуванні організму господаря. Пробіотики продукують ряд біологічно активних речовин: вітамінів, органічних кислот, спиртів, ліпідів.

З огляду на вищесказане, стає зрозуміло, чому пробіотики мають бути невід'ємною частиною раціону здорових і продуктивних птахів. 

03.05.2019 | Пробіотики. Що це і для чого їх використовувати